Presse

Presse


Vi udtaler os i pressen vedrørende temaer om vold i nære relationer.
Kontakt os på Tlf: 93929003 eller email: kontakt@qvaerk.dk


Du kan downloade et pressebillede her. Download vores logo her.

Referencer til ArtiklerSjællandske nyheder 10. feb 2021

Vold i børnehøjde- Liljeborgfonden finansierer nyt tilbud

Til marts lægger Byens hus rammer til et såkaldt boost-forløb i Roskilde for børn, der har levet med vold i hjemmet. Det er Projekt Q-Værk, som i samarbejde med Liljeborgfonden tilbyder et kreativt boost-forløb til de udsatte børn, som grundet Corona-lockdown kunne have særlig gavn af et frirum af kreativitet og fællesskab med andre børn.

Læs hele artiklen her.
 


TV 2 Lorry 13. nov 2020

I dag åbner et nyt tilbud for voldsudsatte kvinder i København.

Det er Projekt Q-Værk, der med millionstøtte fra Socialministeriet der står bag tilbuddet. I dagens anledning var social og indenrigsminister Astrid Krag på besøg for at se stedet.
”Der er mange der ikke kan se sig selv rive livet op med rode og tage på krisecenter, og derfor er det jo så vigtigt at der er nogle tilbud hvor man kan få hjælp, ambulant som det hedder, hvor man ikke skal flytte på krisecenter, men man kan komme og få hjælp og bryde fri af volden af den vej…” Fortæller Astrid Krag

Se hele indlægget her.

 


Christianshavns kvarter 13. nov 2020

Social- og indenrigsminister Astrid Krag og socialborgmester Mie Nyegaard åbnede i eftermiddags et nyt tilbud til voldsramte kvinder, Projekt Q-værk, på Christianshavn.

Om projektet siger stifter Laura Nørløv Nyby: “Alt, alt for få voldsudsatte kvinder får hjælp i dag – og dem der får hjælp, får den oftest for sent. Derfor er vi ovenud lykkelige for at kunne åbne et sted, der kan hjælpe flere og hjælp dem så tidligt som muligt”.

Læs hele artiklen her

 

TV2 Nyhederne 15. august 2019

Et tilbud til voldsudsatte kvinder og børn

Det er langt fra alle de kvinder som søger hjælp på et krisecenter, som får hjælp. Hvert år udsættes 38.000 kvinder for fysik vold her hjemmet. I aftens inspirationshistorie skal vi besøge en kvinde som selv har startet et nyt tilbud til netop voldsudsatte kvinder og børn


Ugeavisen 17. maj 2019

De har hjulpet over 180 voldsramte kvinder på et år.

Gennem sit første år har Netværkshuset Q-Værk hjulpet mere end 180 voldsramte kvinder. Men der er brug for mange flere tilbud, som kan supplere de overbebyrdede krisecentre, siger grundlæggerne.

Læs hele artiklen her.

TV2 Lorry 1. juni 2018

Et alternativ til de traditionelle kvindekrisecentre er nu åbnet i det indre København.

Netværkshuset for voldsramte kvinder henvender sig som det første i Danmark med et socialt tilbud mere end et egentligt behandlingstilbud til alle typer af voldsramte kvinder. Det er to kvinder fra de etablerede kvindekrisecentre, der står bag initiativet. De vil opbygge et netværkssted for voldsramte kvinder og kender behovet gennem egne erfaringer

Læs hele artiklen her.
 


Tv2 lorry 30. januar 2018

Netværket Projekt Q-værk, der hjælper voldsramte kvinder, har fået en millionbevilling fra Socialstyrelsen

Vi er så glade, og vi arbejder på fuld tryk, siger Laura Nørløv Nyby til TV 2 Lorry. Laura Nørløv Nyby og Lisanne Henriksen har startet Projekt Q-Værk, som er et netværk, der skal hjælpe kvinder, som har levet i voldelige forhold. De to stiftere planlægger, at det nye netværkshus, som kommer til at ligge i København, vil slå dørene op allerede i april 2018. Det er vigtigt at sige, at det skal være et supplement til krisecenteret.

Læs hele artiklen her.

 

TV 2 Lorry 8. dec 2017

Disse foreninger modtager julehjælp fra Roskilde Festival

Roskilde Festival er kommet i julehumør. I hvert fald donerer man nu 1.140.000 kroner i julehjælp til 11 forskellige organisationer, hvoraf flere af dem befinder sig i Roskilde.

Læs hele artiklen her.

 

TV2 LORRY – 6. december 2017

Projekt Q-Værk har i år hjulpet omkring 30 voldsramte kvinder med at flytte.

Laura Nørløv Nyby og Lisanne Henriksen står bag netværket Projekt Q-Værk, der hjælper voldsramte kvinder. Det er både hjælp i form af flyttehjælp, hjælp til at få et nyt netværk eller hjælp til at samle møbler ind, hvis en kvinde står uden ejendele. Laura Nørløv Nyby og Lisanne Henriksen mødte hinanden på et krisecenter i København, hvor de begge arbejdede som rådgivere.

Læs hele artiklen her.

 

Politiken 25. oktober 2017

Den frivillige forening Projekt Q-Værk inviterer til støttekoncert.

Hvert år udsættes op mod 33.000 kvinder for fysisk eller seksuel vold af deres nuværende eller tidligere partner. Et skræmmende højt antal. I år 2014 havde næsten hver tredje danske kvinde (32 procent) oplevet vold i et parforhold - og Danmark overgik dermed EU-gennemsnittet, der lå på 22 procent. Det er desværre også nedslående nyheder, når det gælder muligheden for at få hjælp til at flygte fra vold bag hjemmets fire vægge.

Læs hele artiklen her.
 

Debatindlæg i Politiken 16. august 2017

Clara skal være sikker på en plads, når hun banker på krisecenterets dør.

Krisecentrene på Sjælland er generelt overfyldte og gennem min tid som krisemedarbejder, har jeg afvist mange kvinder som har henvendt sig for at få hjælp. Kvinder som havde brug for et sted at flygte til. Jeg glemmer aldrig den dag jeg mødte Clara, da hun kom og bankede på døren til krisecenteret. Clara så udmattet ud, alt hvad hun havde af styrke for at hænge sammen, var ved at forlade hendes krop. Jeg bød Clara velkommen, og vi gik indenfor og satte os ned.

Læs hele indlægget her.
 

FRIKTION – 19 maj 2017

I dag tilbyder organisationen gratis flyttehjælp til voldsudsatte kvinder og deres børn.

Projekt Q-Værk er startet i 2017 af Laura og Lisanne som i en årrække under studiet arbejdede sammen på et krisecenter, hvor de blev opmærksomme på den store mangel på sociale tilbud der er for voldsudsatte kvinder. Derfor startede de Projekt Q-Værk med en brændende vision om at skabe et trygt og støttende netværk for voldsudsatte kvinder.

Læs hele artiklen her.