Bliv frivillig

Er du interesseret i at blive frivillig hos Projekt Q-Værk, og hjælpe voldsudsatte kvinder og deres børn med at fastholde et liv uden vold?

Projekt Q-Værks frivilliggrupper

Hos Projekt Q-Værk har vi løbende brug for en bred vifte af hjælp til bl.a. fællesspisning, events, kommunikationsopgaver, fundraising, mm.

Bliv klogere på vores forskellige frivilliggrupper i nedenstående.


Netværker 

Som netværker er det din opgave at afvikle fællesspisninger for voldsudsatte kvinder og børn på frivillig basis. Vi laver selv maden og bruger måltidet til at danne fællesskaber og sociale relationer om bordet på tværs af deltagere, frivillige og medarbejdere. Du vælger selv om du vil være på madholdet eller legeholdet, som finder på kreative aktiviteter for børn og voksne, samt bidrager til gode snakke.

Fællesspisningerne spiller en vigtig rolle i arbejdet med at støtte voldsudsatte kvinder og børn, da de ofte står alene efter bruddet med en voldelig partner. Gode oplevelser og socialt samvær har afgørende betydning for deres bearbejdning af volden og mulighed for at fastholde et liv uden vold.

Som netværker har du to vagter om måneden på en hverdag fra kl. 15.30-20.30. Hvis du ikke kan afsætte faste hverdage i kalenderen, kan du blive frivillig indenfor event og fundraising, hvor du fundraiser, finder og afvikler udflugter og sociale aktiviteter i weekenderne.    

Vi sætter stor pris på vores frivillige og tilbyder supervision, frivilligmøder, løbende sparring, kurser og foredrag med interessante emner.     

Vil du høre mere om mulighederne? Skriv til os på sekretariat@qvaerk.dk.


Rådgiver

Som frivillig rådgiver er du med til at rådgive og støtte kvinder, der har oplevet partnervold. De frivilliges opgave er - i tæt samarbejde med vores socialfaglige personale - at varetage telefonrådgivning og støtte op om gruppeforløb for kvinder, der har levet med vold.

Rådgivningen spiller en essentiel rolle i arbejdet med at støtte voldsudsatte kvinder og børn, da de ofte står alene efter bruddet med en voldelig partner. Den rette rådgivning og støtte har afgørende betydning for kvindernes bearbejdning af volden og mulighed for at fastholde et liv uden vold.

  • Varetage Projekt Q-Værks vagttelefon. Telefonrådgivningen har åbent tirsdag kl. 12-15 og torsdag kl. 10-13. Vagten er tre timer pr. gang og du kan arbejde hjemmefra.

  • Rådgive kvinder om deres situation

  • Forscreene kvinder, der vil deltage i Projekt Q-Værks aktiviteter

  • Bidrage til facilitering af samtalegruppeforløb i samarbejde med vores terapeuter

  • Bisidde kvinder til møder i eksempelvis Familieretshuset, retten, kommune, etc.

Du er enten uddannet socialrådgiver, på sidste år af socialrådgiveruddannelsen eller har en socialfaglig interesse/baggrund. Som rådgiver har du 2 vagter om måneden. 

Vi sætter stor pris på vores frivillige og tilbyder supervision, frivilligmøder, løbende sparring, kurser og foredrag med interessante emner.       

Vil du høre mere om mulighederne? Skriv til os på sekretariat@qvaerk.dk.


Eventarrangør & fundraiser

Som eventarrangør og fundraiser er det din opgave at afvikle sociale aktiviteter, udflugter og fundraise til voldsudsatte kvinder og børn på frivillig basis. 

Sociale aktiviteter og udflugter spiller en vigtig rolle i arbejdet med at støtte voldsudsatte kvinder og børn, da de ofte står alene efter bruddet med en voldelig partner. Gode oplevelser og socialt samvær hjælper deltagerne med at bearbejde volden og fastholde et liv uden vold.

Du bestemmer selv din arbejdstid, finder potentielle steder, tager kontakt og afvikler udflugter og sociale aktiviteter i weekenderne.     

Vi sætter stor pris på vores frivillige og tilbyder supervision, frivilligmøder, løbende sparring, kurser og foredrag med interessante emner.     

Vil du høre om mulighederne? Skriv til os på sekretariat@qvaerk.dk.


Kommunikationsfrivillig

Hos Projekt Q-Værk er vi optagede af at skabe nye måder at formidle viden om vold på - så vi når flere kvinder så tidligt som muligt – og centralt i det arbejde er vores kommunikationsfrivillige.  

Som kommunikationsfrivillig er du nemlig med til at udvikle, producere og planlægge content til Lulutalks sociale medier, som Projekt Q-Værks digitale tilbud til kvinder i hele Danmark. 

Du skal derfor have en interesse i at skrive, men du behøver ikke at have arbejdet med sociale medier før. Det vigtigste er, at du synes det er fedt at udtrykke dig på skrift og i øjenhøjde med vores følgere. Vi deler både personlige beretninger fra kvinder, der har levet med volden, voldsfaglig viden, anbefalinger osv.  

Opgaverne består i at:  

  • producere indhold, tekster og visuals til Lulutalks Instagram og Facebook.  

  • bidrage til udviklingen af eksisterende og nye content-kategorier på Lulutalks sociale medier. Det er et plus, hvis du følger med i de nyeste tendenser på sociale medier – men ikke et krav.  

  • bidrage til øvrige ad hoc kommunikationsopgaver eks. kampagneudvikling, små interviewopgaver, kortere artikler osv.     

Vi forventer, at du bidrager med min. 2 posts om måneden fordelt på datoer, som du selv planlægger og koordinerer med resten af gruppen. Du bestemmer selv, om du vil producere indhold alene eller gøre det sammen med de andre frivillige i gruppen. Planlægning og koordinering af dette sker til vores fælles frivilligmøder.   

Vi afholder ca. 4 frivilligmøder årligt, og de er obligatoriske at deltage i. På møderne deltager også gruppens frivilligkoordinatorer fra Projekt Q-Værk. Her planlægger vi kommende temaer, strategi, osv. 

Vil du høre mere? Skriv til sekretariat@qvaerk.dk.


Peer-frivillige i Projekt Q-Værk

Hos Projekt Q-Værk arbejder vi med peer-frivillighed. Så hvis du selv er tidligere voldsudsat, og nu er klar til at gøre en forskel for andre kvinder, der har levet med vold, kan du blive en del af vores frivilliggrupper.

For at komme i betragtning, skal du ha' været ude af volden i min. 1 år samt have et drive og en interesse for at støtte andre voldsudsatte kvinder og deres børn gennem faciliterede aktiviteter.

Hvis du vil høre mere, kan du sende os en mail på sekretariat@qvaerk.dk.

Det er som at have sået nogle blomster, der nu er parate til at blive plukket af andre.
— Peer-frivillig, Projekt Q-Værk

Støt kvinderne

Du kan støtte Projekt Q-Værks arbejde og være med til at styrke voldsudsatte kvinder og deres børn til et liv uden vold.

Bliv Q-støtter for enten 200 kr. årligt eller min. 50 kr. om måneden.

Du kan også støtte Projekt Q-Værks arbejde med et valgfrit beløb på MobilePay nr.: 84052.

Kom til rådgivning, deltag i samtalegrupper og netværksarrangementer

Hos Projekt Q-Værk kan du både komme i individuelle rådgivningsforløb, samtalegrupper samt deltage i en masse forskellige netværksarrangementer med andre kvinder og deres børn.